Причини за завртување на лежиштето

За опрема како што сележишта за вртење, барањата за точност често се високи.Откако ќе се инсталира, користи или одржува неправилно, може да се појават разни проблеми, како што е прекумерно тресење кога се користи лежиштето за вртење.Главните причини за тресење на лежиштето за вртење се следните:

Причини за завртување на лежиштето1

1. Завртките за инсталација се лабави, што предизвикува тресење за време на работата.Во случај на тресење кога работи лежиштето за вртење, потребно е веднаш да се проверат сите внатрешни и надворешни завртки за монтирање на прстенот.Проверете дали има лабавост и затегнете по потреба.

2. Челичната конструкција што го потпира лежиштето за вртење (www.xzwdslewing.com) не е доволно цврста, а при оптоварувањето се јавува еластична деформација, што предизвикува целокупно нишање на лежиштето за вртење, што ја зголемува цврстината на челичната конструкција што го поддржува лежиштето за вртење. за 14 пати.

3. Проверете дали е преоптоварен.Преоптоварувањето ќе предизвика и тресење на лежиштето што се врти.Затоа, строго следете ги прописите.

4. Долгорочното работење со преоптоварување предизвикува колапс на коловозот и растојанието е преголемо.Во такви случаи, ве молиме навремено известете го попродажното прилагодување на лежиштето (www.xzwdslewing.com) за да се обезбеди нормална употреба на лежиштето за вртење.Накратко, за да се обезбеди нормална употреба на лежиштето за вртење, доколку се појави тресење за време на употребата, тој мора навреме да се исклучи за проверка за да се спречи долгорочното тресење да предизвика поголемо оштетување на лежиштето за вртење.

Причини за завртување на лежиштето2


Време на објавување: 02.08.2022

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја